Dekorativ bild

Panncentralen – en magisk förskola i kulturhistorisk byggnad

När vi omvandlar Nobelbergets historiska panncentral till förskola gör vi som barn gör. Vi ser på saker (och arkitektur) från nya perspektiv: upp och ned, bak och fram, nära och långt ifrån.

Den väldiga skorstenen bevaras och blir en del av leken. Ena dagen en totempåle, andra dagen ett sagoslott. Till den befintliga byggnaden planeras en färgglad tillbyggnad med organiska former och rundade hörn. Den nya delen terrasserar upp och knyter samman det höga berget på baksidan med den ursprungliga byggnaden. Det gör landskapet till en del av arkitekturen och skapar många lekfulla miljöer som väcker nyfikenhet.

Trapphuset blir en upplevelse i sig, där nyfikna barn kan kika upp eller ner på de som passerar. I förskolans ljusa matsal kan porten mot uteplatsen öppnas upp under sommarhalvåret så lunchen blir en picknick i solen.

JENSEN förskola Nobelberget öppnar januari 2021.

En gård som inspirerar till äventyr och uppmuntrar till lek.

En gård som inspirerar till äventyr och uppmuntrar till lek.

På förskolans gård låter vi naturen breda ut sig. Här finns berg att klättra på, grönska att gömma sig i och dagvatten att plaska med. Runt gården slingrar sig en promenadstig med lekfull utsmyckning som väcker nyfikenhet och upptäckarglädje. På kvällar, helger och lov kan den härliga gården nyttjas av alla som bor på Nobelberget – stora som små.

Här ska alla barn trivas!

Här ska alla barn trivas!

Panncentralen kommer att drivas i regi av JENSEN förskolor. Här arbetar engagerade pedagoger med ett gemensamt mål – att ditt barn ska känna sig tryggt och få chansen att utvecklas till sitt bästa jag.

Med det lustfyllda lärandet i fokus fylls dagarna med meningsfulla aktiviteter, både inomhus och utomhus. Här läggs också grunden till en hälsosam livsstil genom fysisk aktivitet, bra kost, yoga och mindfulness.

Förskolan JENSEN förskola Nobelberget erbjuder sex avdelningar och beräknas öppna januari 2021. Verksamheten kommer att följa Nacka kommuns köregler.