Nobelberget | Panncentralen
Dekorativ bild

Panncentralen – en magisk förskola i kulturhistorisk byggnad

När vi omvandlade Nobelbergets historiska panncentral till förskola gjorde vi som barn gör. Vi såg på saker (och arkitektur) från nya perspektiv: upp och ned, bak och fram, nära och långt ifrån.

Den väldiga skorstenen bevarades och blev en del av leken. Ena dagen en totempåle, andra dagen ett sagoslott. Till den befintliga byggnaden adderade vi en färgglad tillbyggnad med organiska former och rundade hörn. Den nya delen terrasserar upp och knyter samman det höga berget på baksidan med den ursprungliga byggnaden. Det gör landskapet till en del av arkitekturen och skapar många lekfulla miljöer som väcker nyfikenhet.

Trapphuset har blivit en upplevelse i sig, här kan nyfikna barn kika upp eller ner på de som passerar. I förskolans ljusa matsal kan porten mot uteplatsen öppnas upp under sommarhalvåret så lunchen blir en picknick i solen.

Förskolan drivs avJENSEN förskolor. 

En gård som inspirerar till äventyr och uppmuntrar till lek.

En gård som inspirerar till äventyr och uppmuntrar till lek.

På förskolans gård låter vi naturen breda ut sig. Här finns berg att klättra på, grönska att gömma sig i och dagvatten att plaska med. Runt gården slingrar sig en promenadstig med lekfull utsmyckning som väcker nyfikenhet och upptäckarglädje. På kvällar, helger och lov kan den härliga gården nyttjas av alla som bor på Nobelberget – stora som små.

Här ska alla barn trivas!

Här ska alla barn trivas!

Förskolan drivas i regi av JENSEN förskolor. Här arbetar engagerade pedagoger med ett gemensamt mål – att ditt barn ska känna sig tryggt och få chansen att utvecklas till sitt bästa jag.

Med det lustfyllda lärandet i fokus fylls dagarna med meningsfulla aktiviteter, både inomhus och utomhus. Här läggs också grunden till en hälsosam livsstil genom fysisk aktivitet, bra kost, yoga och mindfulness.

JENSEN förskola Nobelberget följer Nacka kommuns köregler.