Dekorativ bild

Kommunikationer

Från Nobelberget tar du dig lika lätt till centrala Stockholm som till skärgården. Det finns flera busslinjer, tvärbana, Saltsjöbanan och flertalet cykelvägar. År 2026 kommer tunnelbanans blåa linje till Sickla vilket gör dina resealternativ fler och din restid ännu kortare.

Mycket finns på promenad och cykelavstånd från Nobelberget och ska du åka lite längre finns det flera resealternativ.

  • Saltsjöbanan till Slussen och Saltjöbaden.
  • Tvärbana nr 22 till Solna Station.
  • Bussar 401 och 403 hållplats Sickla station, Sickla allé och Sickla industriväg.
  • Bussar 405, 409, 410, 413, 414 och 422. Hållplats Sickla Bro.
  • Buss 71 från Slussen/Jarlaberg samt buss 74 från Mariatorget stannar vid hållplats Sickla Udde.
Tunnelbana

Tunnelbana

Redan idag är det enkelt att ta sig till Sickla med tvärbanan, Saltsjöbanan och bussar. Dessutom kommer tunnelbanan 2026 till Sickla med två stationsuppgångar. Endast 6 minuter till Kungsträdgården.

Vid Sickla Station där Tvärbana, tunnelbana och Saltsjöbanan kommer mötas planerar Atrium Ljungberg att bygga Stationshuset, en viktig knutpunkt för resenärer i sydöstra Stockholm. Utöver tunnelbana kommer Stationshuset innehålla kontor och hotell.

Vi förenklar ditt vardagsresande.

Vi förenklar ditt vardagsresande.

För boende på Nobelberget planerar vi en smart mobilitetslösning som ger hela familjen tillgång till det transportsätt som passar bäst för stunden. Oavsett om det är kollektivtrafik, bilpool, hyrbil, taxi eller cykel. De som flyttar in på Nobelberget kommer förstå hur lätt och bekvämt det är att leva utan privatägd bil.