Dekorativ bild

Formalinfabriken – hjärtat för Nobelbergets framtida kulturliv

Den karaktärsfulla tegelbyggnaden Formalinfabriken har bevarats och nu blivit en mötesplats för medskapande. En plats där människor med olika perspektiv och erfarenhet möts och samarbetar. Huset kommer att vara i ständig förändring med rum för nya innovationer.

Industrikänslan och detaljer från förr tas tillvara när vi nu gör en invändig ombyggnation. Den gamla industrilokalen blir gemensamt vardagsrum och kök för Nobelbergets boende och de övre våningsplanen blir kontor för kreativa verksamheter.

Ett gemensamt vardagsrum

Ett gemensamt vardagsrum

Entrévåningen med stora glaspartier ut mot Sicklastråket blir restaurang/café och gemensamt vardagsrum för alla som bor och arbetar på berget eller är här på besök.

En plats som främja mötet mellan människor, kreativitet och nya insikter.

Här kan du slå dig ner i en av fåtöljerna för en AW med livemusik, ta del av en föreläsning eller se teater - planerad eller improviserad.

Mötesplatsen Köket

Mötesplatsen Köket

En trappa upp i Formalinfabriken hittar du mötesplatsen Köket med ljus matplats och alla grytor, kastruller och porslin du kan tänkas behöva.

Ordna matlag med grannarna, var med på en matlagningskurs med professionell kock eller välkomna hela förskolan på kalas. Köket kommer att bjuda in till aktiviteter men kommer också att vara tillgängligt att boka när du vill göra något eget.

Kreativa kontor

Kreativa kontor

Formalinfabriken har tidigare används som laboratorium och kontor och omvandlas nu till att bli en mötesplats för människor och företag inom flera kreativa områden. En innovationshubb mitt i stadsdelen Nobelberget. Här kan verksamheter utbyta idéer och inleda samarbeten i en miljö som främjar nyskapande.

De kreativa kontoren ligger på våning 2, 3 och 4 och har en industriell känsla med slipade betonggolv, murade tegelväggar och fria tak. De första kontorshyresgästerna flyttade in i september 2019.

Bli en del av vår stora community

Bli en del av vår stora community

Tänk dig en digital plattform där du kan boka yogapass, planera löpargrupper, fixa hundvakt, samsas om matlagningen, ordna samåkning och hjälpa varandra med att hämta barnen på förskolan och skolan. Men också ta del av hela Sicklas utbud i form av till exempel hämtmat och shoppning. En community, helt enkelt. Visst låter det bekvämt? Innehållet skapas av användarna själva och är föränderligt över tid.