Dekorativ bild

Formalinfabriken – hjärtat för Nobelbergets framtida kulturliv

Den karaktärsfulla tegelbyggnaden Formalinfabriken har bevarats och omvandlats till en mötesplats för medskapande. En plats där människor med olika perspektiv och erfarenhet möts och samarbetar. Huset är i ständig förändring med rum för nya innovationer.

Industrikänslan och detaljer från förr har tagits tillvara när vi gjort den invändiga ombyggnationen. I den gamla industribyggnaden hittar du nu ett gemensamt kök för Nobelbergets boende och på de övre våningsplanen kontor för kreativa verksamheter.  I bottenplan, ut mot Sicklastråket, hittar du Nobelbergets egna kafferosteri. 

Nobelbergets eget kafferosteri

Nobelbergets eget kafferosteri

På entrévåningen med stora glaspartier ut mot Sicklastråket hittar stans bästa kaffe hos Black Honey Coffee Roasters.

En mötesplats för kreativitet och nya insikter.

Här kan du slå dig ner och njuta av nymalet kaffe. Eller varför inte själv skapa din egen signaturblandning?

Mötesplatsen Köket

Mötesplatsen Köket

En trappa upp i Formalinfabriken hittar du mötesplatsen Köket med ljus matplats och alla grytor, kastruller och porslin du kan tänkas behöva.

Ordna matlag med grannarna, var med på en matlagningskurs med professionell kock eller välkomna hela förskolan på kalas. Köket  bjuder in till aktiviteter men är också tillgängligt att boka när du vill göra något eget.

Kreativa kontor

Kreativa kontor

Formalinfabriken har tidigare används som laboratorium och kontor och har nu omvandlats till en mötesplats för människor och företag inom flera kreativa områden. En innovationshubb mitt i stadsdelen Nobelberget. Här kan verksamheter utbyta idéer och inleda samarbeten i en miljö som främjar nyskapande.

De kreativa kontoren ligger på våning 2, 3 och 4 och har en industriell känsla med slipade betonggolv, murade tegelväggar och fria tak. I Formalinfabriken hittar du bland annat Konstjord som arbetar inom en rad kreativa områden.

Bli en del av vår stora community

Bli en del av vår stora community

Tänk dig en digital plattform där du kan boka yogapass, planera löpargrupper, fixa hundvakt, samsas om matlagningen, ordna samåkning och hjälpa varandra med att hämta barnen på förskolan och skolan. Men också ta del av hela Sicklas utbud i form av till exempel hämtmat och shoppning. En community, helt enkelt. Visst låter det bekvämt? Innehållet skapas av användarna själva och är föränderligt över tid.