Dekorativ bild

Nobelberget – en del av växande Sickla.

Atrium Ljungberg förvärvade Sickla 1997. Sedan dess har platsen utvecklats till en livlig stadsdel med en unik mix av lokalt kvartersliv och urban stadspuls.

Som boende på Nobelberget har du tillgång till allt som Sickla erbjuder. Köpkvarteret är en av Stockholms största handelsplatser med 150 butiker, ett 30-tal restauranger, flera gym och en biograf. Torget och parken vid Marcusplatsen sjuder av folkliv. Här finns även Dieselverkstaden med allt från bibliotek, konsthall och center för inomhusklättring.

För att skapa en ännu mer trygg stadsmiljö som lever dygnet runt planerar vi även ett hotell i den gamla tapetfabriken vid Marcusplatsen. Hotellet, i samarbete med Nordic Choice Hotels, erbjuder ca 240 hotellrum samt en öppen entrévåning med lounge och restaurang. En ny mötesplats i hjärtat av Sickla.

Bland deckare, noveller och klassiska romaner.

Bland deckare, noveller och klassiska romaner.

På Dieselverkstadens bibliotek finns – förutom hyllmeter med böcker, förstås – även filmer, musik, serier och tv-spel. Ta med barnen och besök vår mysiga barnhörna eller slå dig ned och jobba i lugn och ro med gratis wifi.

Välkommen in i verkstaden!

Välkommen in i verkstaden!

I samma kvarter som Dieselverkstaden hittar du Monteringshallen, där man en gång i tiden monterade ihop dieselmotorer. Idag har platsen omvandlats till en verkstad med konst, design, keramik, hantverk och fika. Här kan du uppleva hantverkarnas skapande på plats i en vacker industriell miljö.