Dekorativ bild

Välkommen till världens mest idérika berg.

Vi är inget Himalaya. Inget Kebnekaise. Handen på hjärtat toppar vi inte ens Hammarbybacken.

Men vi har ändå bestämt oss för att Nobelberget i Sickla ska överträffa alla andra i nytänkande, ansvarstagande och innovation. Vi ska bli världens mest idérika berg med flexibla och föränderliga mötesplatser.

Bli en del av livet på Nobelberget, du med.

Panncentralen – magisk förskola i en kulturhistorisk byggnad.

Panncentralen – magisk förskola i en kulturhistorisk byggnad.

Den befintliga tegelbyggnaden med sin väldiga skorsten bevaras och blir en del av leken. Ena dagen en totempåle, andra dagen ett sagoslott. Förskolan kommer att drivas av JENSEN, erbjuder sex avdelningar och öppnar i anslutning till inflyttning i det första bostadskvarteret under hösten 2020.

Formalinfabriken – en kreativ mötesplats.

Den karaktärsfulla tegelbyggnaden Formalinfabriken bevaras och blir en mötesplats med kreativa ytor för medskapande. Här möts och samarbetar människor med olika perspektiv och erfarenhet. Formalinfabrikens första kontortshyresgäster har redan flyttat in. Under 2020 kommer Formalinfabriken fyllas av massor av spännande innehåll.

Sicklastråket, där människor möts och idéer får liv.

Sicklastråket, där människor möts och idéer får liv.

Stråket som löper genom kvarteren knyter samman Nobelberget med både Hammarby Sjöstad och Sickla. Större delen av stråket är helt fritt från biltrafik vilket ger rum för folkliv och cyklar. Här kan även verksamheterna på entréplan flytta ut på gatan. Det blir en perfekt plats för kultur och event, men också för marknader med återbruk och hållbarhet som röd tråd.

Vi förenklar ditt vardagsresande.

Vi förenklar ditt vardagsresande.

På Nobelberget erbjuder vi även smarta mobilitetslösningar som ger hela familjen tillgång till det transportsätt som passar bäst för stunden. Oavsett om det är kollektivtrafik, bilpool, hyrbil, taxi eller cykel. Under det första kvarteret bygger vi ett garage med gott om plats för cyklar – samt en och annan bil, förstås. Som om inte det vore nog så kommer tunnelbanan till Sickla 2026.

Bli en del av vårt stora community.

Bli en del av vårt stora community.

Tänk dig en digital plattform där ni kan boka yogapass, planera löpargrupper, fixa hundvakt, samsas om matlagningen, ordna samåkning och hjälpa varandra med att hämta barnen från förskola och skola. Dessutom kan du ta del av hela Sicklas utbud i form av till exempel hämtmat och shopping. Ett community, helt enkelt.

Hyr ut din bostad, utan krångel.

Som en del av vår bekväma community gör vi det enkelt att hyra ut din bostad. Du som bor i vårt första bostadskvarter kan hyra ut upp till 40 dagar per år utan godkännande från styrelsen. På så sätt blir tillvaron lite mer flexibel för dig som till exempel ska ut och resa eller jobba en tid på annan ort.