Dekorativ bild

Urbant, industriellt och inbjudande.

Här kan du läsa mer om lägenheterna och anmäla ditt intresse.

I kvarter 2 på Nobelberget bygger vi ettor till femmor med öppna planlösningar och karaktärsfulla materialval. Nytt för detta kvarter är kompislägenheterna, 43,5 kvadrat stora lägenheter med två lika stora sovrum. För vänner som vill dela kvadrat med varandra. Men det går förstås lika bra att flytta ihop med brorsan, mamma, katterna, kusinen eller tonårsdottern varannan vecka. Bo med vem du vill, hur du vill.

Utmärkande för kvarter 2 är den härliga soltrappan som binder samman kvarterets gröna gård med gatan på ett levande och lekfullt sätt. Soltrappan blir kvarterets självklara mötesplats.

Inflyttning i kvarter 2 sker sommaren 2022.
Samtliga lägenheter i kvarter 2 är sålda.

 

Anmäl ditt intresse här

Ett hem som tål att levas i.

Ett hem som tål att levas i.

Vi har gjort genomtänkta val från början, så att du slipper välja bort och välja till. Inredningen går igen från kök till badrum och skapar ett harmoniskt helhetsintryck. Varje detalj är medvetet utvald för att förenkla din vardag och hålla över tid. Ditt hem ska ju tåla allt det som är livet. Köket går i mörka kulörer med luckor i grågrönt och bänkskiva samt stänkskydd i matt svart. Till det adderas kromade blandare och rejäla grepphandtag i svart. Det är funktionellt, men stilrent. Industriellt, men med en tidlös prägel. I skåpen finns gott om plats för alla kryddor, burkar och porslin du samlat på dig med åren.

Sol ute, sol inne.

Sol ute, sol inne.

Fönster i flera väderstreck och helglasade balkongdörrar släpper in solljus i ditt hem och ger en luftig känsla. Den generösa takhöjden gör det ljusa ännu ljusare. För att bryta av och skapa kontrast har vi valt att rama in dina fönster med mörka fönsterkarmar som ger ditt personliga hem ännu mer personlighet. Tvåstavsparketten i ek med matt borstad yta har en varm ton och hemtrevlig karaktär.

Badrummet som får dig att vakna på rätt sida.

Badrummet som får dig att vakna på rätt sida.

Bra eller dålig hårdag? I en stor spegel får hela familjen plats att fixa frisyren på morgonen. Dessutom skapar den rymd och får badrummet att kännas större. För ett ännu snyggare intryck har vi valt att kakla in spegeln i väggen.

Tonerna från köket går vidare in i badrummet. Här i form av en kvadratisk, mattglaserad och rustik kakelplatta med retro look – i varmvitt på väggarna och mörkgrått på golvet. Till det, kromade detaljer och rejäla handtag i svart som bryter av. Den vägghängda kommoden i grågrön nyans ger ett sobert intryck.
För att göra din tillvaro så bekväm som möjligt inreder vi dessutom med takdusch, duschvägg i glas, handdukstork och väggskåp som ger bra förvaring. Infällda spottar i taket är ännu en detalj som ger ditt badrum det lilla extra.

 

Trappa upp och trappa ned.

Trappa upp och trappa ned.

Arkitekturen i kvarter 2 är stilren och urban och har hämtat inspiration från Nobelbergets industriella historia. Kvarteret består av två hus kring en öppen, upphöjd och grönskande gård, likt en pocket park. Rustika material i granit, corten och betong blandas med inslag av trä och skir grönska.

Den härliga soltrappan binder samman gården med gatan på ett levande och lekfullt sätt. Trappan med kvällssolsläge, sköna sittplatser och utsikt mot Formalinfabriken blir kvarterets självklara mötesplats. Vi kallar den för Nobelbergets soltrappa. Men den kan egentligen vara lite vad som helst. Regntrappa, hängtrappa. Slapptrappa, snacka-ikapp-trappa. Fikatrappa, träningstrappa, förstadejt-trappa. Din trappa. Allas trappa.